اکوچ 24

سامانه مشاوره شغلی 24 ساعته

مقالات


...

شرح خصوصیات تیپ شخصیتی ENTJ (فرمانده)

یکی دیگر از تیپ های شخصیتی در تست Mbti ، شخصیت ENTJ (فرمانده) است. 

افراد با تیپ شخصیتی ENTJ رهبران ذاتی هستند، آن‌ها در ذهن خود احتمال چگونگی از میان برداشتن هرگونه چالش و مانعی را بررسی می‌کنند و خود را نسبت به رفع آن مسئول می‌دانند. این تیپ ذاتا تمایل به رهبری دیگران دارد و به کمک توانایی خود در درک سریع پیچیدگی‌ها، دریافت حجم زیادی از اطلاعات بدور از احساسات و قضاوت‌های فوری و قاطعانه‌شان به خوبی از عهده این کار بر می‌آیند. آن‌ها به سرعت بر اوضاع مسلط می‌شوند و در صدر امور قرار می‌گیرند. فرماندهان اغلب توجه ویژه‌ای به کار و دستاوردهای شغلی خود دارند و زندگی آن‌ها به طور طبیعی با دنیای کسب‌وکار و فعالیت در محل کار پیوند خورده است.

دید بلند مدت و دورنمای وسیع

آن‌ها مدام در حال مشاهده و زیر نظر گرفتن اوضاع برای یافتن و از میان برداشتن مشکلات بالقوه برای رسیدن به اهدافشان هستند. فرماندهان در مشاهدات خود بسیار دقیق هستند و امور را از دورنمایی وسیع رصد می‌کنند. آن‌ها قابلیت ویژه‌ای در شناسایی و انتخاب طرح‌های کارآمد برای زیر و رو کردن یک سازمان ورشکسته و بازگرداندن آن به عرصه رقابت و موفقیت را دارند. ایده‌های آن‌ها عمدتا به موفقیت ختم می‌شود. به دلیل تمایل ذاتیشان به رهبری، افراد با تیپ شخصیتی ENTJ اغلب توفیقات و دستاوردهای فراوانی را در دنیای تجارت کسب می‌کنند. آن‌ها هرگز از انجام مسئولیت‌ها و وظایف مربوط به کارشان خسته نمی‌شوند و قادرند پنداره‌های واضحی از روند پیمایش سازمان خود در ذهنشان بسازند. آن‌ها می‌دانند حرکت سازمانشان به کجا ختم می‌شود.

صریح و قاطع

از نظر یک ENTJ افراد مجالی برای اشتباه کردن ندارند و دیدن اشتباهات تکراری از جانب دیگران، آن‌ها را به ستوه می‌آورد. آن‌ها کوچکترین تحملی برای ناکارآمدی از خود نشان نمی‌دهند و از آنجایی که به طور ذاتی با دیگران هم نوایی احساسی ندارند در صورتی که در چنین موقعیتی کاسه صبرشان لبریز شود برخوردهای صریح و قاطعانه نشان می‌دهند. افراد با این تیپ، صداقت و صراحت را به ملاحظه‌کاری و پنهان کردنِ‌ نظرات ترجیح می‌دهند. فرماندهان مانند بسیاری از تیپ‌های شخصیتی نمی‌توانند از دریچه‌ای غیر از دنیای ذهنی خودشان به مسائل نگاه کنند اما برخلاف سایر تیپ‌های شخصیتی به هیچ وجه تحمل تفاوت دیدگاه سایرین با نظر خودشان را ندارند.

فرماندهان معتقدند همه باید مثل آن‌ها فکر کنند. این تیپ شحصیتی باید یاد بگیرد ارزش دیدگاه‌های سایرین را نیز درک کند. آن‌ها باید مراقبت از احساسات دیگران را به طور آگاهانه تمرین کنند و اهمیت حساس بودن نسبت به عواطف دیگران را درک کنند. در صورتی که این تیپ به چنین آگاهی و خردی دست نیابد، در نظر دیگران، فردی سلطه‌جو، تهدیدکننده و زورگو جلوه می‌کند. این مسئله می‌تواند برای فرماندهانی که اهمیت همکاری با دیگران را درک نکرده‌اند باعث مشکلاتی در روابط با سایرین شود.

مصمم و سریع در تصمیم‌گیری‌ها

اراده و قدرت درونی بالای فرماندهان بعنوان عاملی محرک و وادارنده، به آن‌ها در کسب دستاوردها یاری می‌رساند. گرچه گاهی همین قدرت درونی مسبب خودبزرگ پنداری فرماندهان شده و یکپارچگی و صمیمیت آنان با دیگران را به مخاطره می‌اندازد. لذا آن‌ها تلاش زیادی می‌کنند تا برای حفظ جایگاه خود نزد دیگران از این ویژگی‌ها اجتناب نمایند. آن‌ها افرادی مصمم، قاطع و شفاف هستند که از بیان صریح نظراتشان ابایی ندارند. فرماندهان در تصمیم‌گیری سریع عمل می‌کنند و قادرند به سرعت نیات خود از تصمیماتشان را به سایرین بقبولانند و آن‌ها را توجیه نمایند.

در صورتی که آن‌ها کارکرد شهودی خود را به اندازه کافی رشد نداده باشند تصمیماتشان بسیار عجولانه و بدور از ارزیابی‌های معقول صورت می‌پذیرد. از سویی دیگر اگر کارکرد فکریشان به رشد کافی نرسیده باشد دیدگاه‌هایی ناموجه و خالی از منطق ارائه می‌کنند که در نتیجه آن، تصمیماتی بی پایه و اساس می‌گیرند. در چنین مواقعی ممکن است حتی درک و دریافت صحیحی نسبت به موقعیتی که در آن قرار دارند داشته باشند اما قادر به فهمیدن این‌که چه اقدامی باید براساس فهمشان از موقعیت صورت دهند نیستند و در نتیجه مجموعه اقداماتشان به سرانجامی مثبت راه نخواهد یافت.

طرز برخورد رسمی در محیط کار

در مجموع فرماندهانی که کمتر از حد معمول و مورد انتظار رشد یافته باشند تبدیل به افرادی سلطه‌جو می‌شوند که بدون توجه به افراد و عزت آنان مدام دستورات بی‌دلیل و نامربوط صادر خواهند کرد. اگرچه فرماندهان در محیط‌های کاری اغلب فاصله عاطفی مشخصی را با دیگران حفظ می‌کنند با این وجود گاه و بیگاه عواطفشان مجال بروز پیدا می‌کند و تبدیل به افرادی حساس نسبت به احساسات خود و دیگران می‌شوند. در چنین مواقعی آن‌ها از رفتار خشک و رسمی معمولی‌شان در موقعیت‌های رسمی و کاری دست می‌کشند و به احساساتشان فرصت بروز می‌دهند، احساساتی قدرتمند که معمولا  آن‌ را تنها با حلقه نزدیکان و معتمدین خود قسمت خواهند کرد زیرا (در حالت کمتر رشدیافته) بروز احساسات را یک نقطه ضعف انسانی می‌دانند.

مهارت‌های استدلالی و کلامی قوی

فرماندهان شیفته تعامل و برقراری ارتباط با دیگران هستند و بعنوان یک تیپ برونگرا از تمرکز بر وقایع بیرونی کسب انرژی و انگیزه می‌کنند. در واقع برای یک ENTJ هیچ چیز دلپذیرتر و رضایت‌بخش تر از یک گفتگوی جذاب، هیجان‌انگیز و چالشی نیست. این تیپ خصوصا احترام ویژه‌ای برای افرادی قائلند که شجاعانه در برابر فرماندهان قرار می‌گیرند و از نظراتشان دفاع می‌کنند. اگر چه این مسئله در نگاه اول عجیب به نظر می‌رسد اما در هر صورت فرماندهان به دلیل قدرت استدلالی قوی و مهارت‌های کلامی که دارند و از طرفی به دلیل اطمینان به درستی عقایدشان از هیچ بحث و مناظره‌ای شانه خالی نمی‌کنند. تا جایی که بسیاری از افراد-حتی با اعتماد‌به‌نفس بالا- ممکن است در بحث و گفتگو با فرماندهان  برای لحظاتی در مورد درستیِ گفتار و استدلال‌های خودشان دچار تردید شوند و در دام قاطعیتِ ENTJ بیفتند.

افراد با تیپ شخصیتی ENTJ دوست دارند محیط خانه‌شان مرتب و منظم باشد و مدیریت کارهای منزل به خوبی و درستی پیش رود. آن‌ها برای رشد و تربیت فرزندانشان اهمیت زیادی قائل‌اند و ساختار و مقررات مشخصی را برای آنان تعیین می‌کنند. افراد با این تیپ می‌خواهند فرزندانشان به مدارج بالای تحصیلی برسند. آن‌ها به همان ترتیبی که در محل کار در راس امور قرار دارند دوست دارند شرایط مشابهی را در منزلشان نیز پیاده کنند و در منزل هم «رئیس» باشند. مناسب‌ترین زوج برای ENTJ کسی است که عزت نفس بالا و تصویر مثبتی از خود داشته باشد و همانند خود ENTJ ترجیح فکری داشته باشد تا بیشترین همپوشانی میان آن‌ها حاصل شود. از طرفی به دلیل آن‌که توجه و تمرکز اصلی آن‌ها در وهله نخست روی امور شغلیشان می‌باشد لذا بسیاری از فرماندهان ممکن است حضور موثری در منازلشان نداشته باشند یا حتی در صورت حضور فیزیکی همچنان ذهنشان مشغول اولویت‌های کاریشان باشد.

در صورتی که فرماندهان به شکل مناسبی تعادل را در زندگیشان رعایت کنند، بطور طبیعی موهبت‌های فراوانی برای کسب موفقیت‌های فردی دارند. آن‌ها افرادی قاطع، مصمم، نوآور، خلاق و متفکرانی استراتژیک و با دید بلند مدت هستند و شخصیتی راسخ و پایدار دارند و قادرند با توانمندی‌های ذاتی خود به هر هدفی که می‌خواهند نائل آیند.

کارکرد اصلی فرماندهان تفکر برونگرایانه (Te) و کارکرد کمکیشان شهود درونگرایانه است (Ni) که به کمک آن اطلاعات محیط اطراف را با در نظر گرفتن تصویر بزرگتر دریافت می‌کنند.