اکوچ 24

سامانه مشاوره شغلی 24 ساعته

مقالات


...

صفر تا صد مصاحبه شغلی

مصاحبه شغلی یا مصاحبه کاری یکی از مهم‌ترین مراحل استخدام در اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها می‌باشد.
مصاحبه شغلی قدیمی‌ترین شکل گزینش نیرو و ارزیابی افراد برای استخدام است. چیزی که می‌تواند مصاحبه شغلی را فارغ از تمام اصول  موفق یا بیهوده یابد ، نگرش به این فرایند است.
اگر درست به فرایند مصاحبه شغلی نگاه کنیم، تفاوت اصلی آن با دیگر ‌گزینش‌ها و ارزیابی‌ها را متوجه می‌شویم: حضور
اما حضور چه تفاوت‌هایی ایجاد می‌کند؟ در ادامه این تفاوت‌ها و اقدامات مناسب در برابر آن‌ها را بیان می‌کنیم و عکس‌العمل‌های متناسب با رفتارهای مختلف را نیز بررسی می‌کنیم.
 

آگهی شغلی را به خوبی بخوانید

 

یکی از اشتباهات رایج کارجوها این است که توضیحات آگهی شغلی را به خوبی مطالعه نمی‌کنند. در حالی که می‌توانید از اطلاعات درج شده در آن به عنوان یک راهنما استفاده کنید.
یادمان باشد که اطلاعات موجود در آگهی شغلی خالص‌ترین اطلاعاتی است که می‌توانید در مورد شغل مورد نظر به دست بیاورید، چرا که شرایط احراز شغلی که در آگهی نوشته شده، معمولا توسط افرادی که ذی صلاح استخدام و تصمیم گیری در این باره هستند تایید شده است . معمولا کارفرما ها در آگهی شغلی لیستی از صلاحیت‌ها ، ویژگی‌ها و پیش نیازهای مورد نیاز از کارجوی ایده‌آل‌شان را می‌نویسند. هرچه توانایی‌ها و قابلیت‌هایتان با این جزئیات همخوانی بیشتری داشته باشد، شانس‌تان در مصاحبه شغلی افزایش پیدا خواهد کرد.

 

دعوت به مصاحبه کاری

 

مسلما منابع انسانی سازمان‌ها پس از مطالعه رزومه شما برای دعوت به مصاحبه با شما تماس خواهند گرفت. مهم‌ترین مساله این است که در این مکالمه فقط و فقط نکاتی که برای شما اهمیت حیاتی دارند را مطرح کنید و سوال در مورد شرایط دیگر را به مصاحبه حضوری موکول کنید.

 

به یاد داشته باشید که معمولا افرادی که با شما تماس می‌گیرند مسئولان اداری هستند و نمی‌توانند اکثر سوالات مربوط به کار شما را پاسخ دهند به همین دلیل سعی کنید اگر هم موضوعی را پیش می‌کشید در مورد شرایط عمومی شرکت باشد. همچنین در نظر داشته باشید فردی که با شما تماس گرفته است به احتمال فراوان در میان تماس‌های فراوان تلفنی است و پس از شما با افرادی دیگری هم باید تماس بگیرد، لذا طولانی شدن صحبت شدیدا او را آزرده می‌کند.

 

تحقیق قبل از مصاحبه شغلی

 

پس از این که به مصاحبه دعوت شدید، تمامی اطلاعاتی که از شرکت و فرد مورد نظر دارید را در گوگل سرچ کنید. تحقیق و پرس‌وجو در مورد شرکتی که به آن دعوت شده‌اید، بخشی از نکات آمادگی برای مصاحبه است. نتایج بدست آمده از این تحقیقات باعث می‌شود تا در جلسه مصاحبه سوالات متفکرانه‌تر و صحیح‌تری از مصاحبه‌کننده بپرسید. همینطور جدیت شما برای همکاری با شرکت مودر نظر را تأیید می‌کند .

 

حاضر شدن در جلسه مصاحبه کاری 

 

مصاحبه کاری فرصتی است که باید در مدت زمانی کوتاه تمامی توانایی‌ها و مهارت‌های بیرونی و شخصیتی‌تان را با کارفرما به اشتراک بگذارید. مدیریت بهینه زمان شما را به موفقیت در مصاحبه شغلی می‌رساند. در این بخش ابتدا بخش برخی از موارد مهم برای آمادگی مصاحبه شغلی را معرفی می‌کنیم :

 

نحوه  پاسخگویی به سوالات 

 

اگر چه نمی‌توانید برای تمامی سوالات مصاحبه شغلی از قبل آماده شوید و ممکن است برخی برای شما تازگی داشته باشند. با این حال فکر کردن در موردش کمک می‌کند تا بهتر از پس مدیریت جلسه مصاحبه کاری بربیایید. برخی جایگاه‌های شغلی ممکن است دارای یک مرحله ارزیابی و آزمون باشند. مثلا اگر می‌خواهید برای برنامه‌نویسی کامپیوتر استخدام شوید ممکن است از شما بخواهند یک مسئله را تحلیل کرده و برای آن بهترین راه‌حل را ارائه دهید یا قطعه‌ای کد برایشان بنویسید .

 

پوشش کارجو ها 

 

انتخاب نوع پوشش به محل کارتان بستگی دارد. اگر می‌خواهید در یک شرکت استارت‌آپی مشغول به کار شوید، مهم است که حرفه‌ای به نظر برسید ولی نیازی نیست حتما لباس رسمی بپوشید. می‌توانید از یک لباس راحت مناسب فصل استفاده کنید. پوشیدن شلوار جین همراه با پیراهن اسپرت برای آقایان مناسب است. اما به شدت از پوشیدن تیشرت‌های آستین کوتاه همراه با تصاویر و آرم‌های عجیب‌و‌غریب خودداری کنید. همینطور بهتر است لباس‌تان را از رنگ‌های تیره انتخاب کنید .
برای خانم‌ها فرم اداری و رسمی اغلب مانتو و شلوارهای ساده همراه با مقنعه است. اما اگر محیط کاری شرکت استارت‌آپی است می‌توانید از مانتوهای غیراداری هم استفاده کنید. اگر می‌خواهید مقنعه را جایگزین کنید. از یک روسری یا شال بدون طرح و تیره رنگ کمک بگیرید .
 

تکنیک های کنترل استرس 

 

روز مصاحبه شغلی برای اکثر کارجوها همراه با استرس است. مثل استرس دیر رسیدن، مواجه شدن با سوالی غیرمنتظره، گم کردن مسیر شرکت و… برخی از این اتفاقات هرگز اتفاق نمی‌افتند و مابقی با اندکی مدیریت و برنامه‌ریزی قابل حل هستند. بنابراین استرس‌تان بی‌مورد است.

 

1) برای کم شدن استرستان می توانید از موارد زیر کمک بگیرید :
2) به اندازه کافی استراحت کنید تا مدیریت ذهنی کارآمدی داشته باشید.
3) به نکات مثبت و قابلیت‌هایی فکر کنید که به شما آرامش و امنیت خاطر می‌دهد.
4) نفس‌های عمیق بکشید و روی زبان بدن‌تان تمرکز کنید.
5) خودتان را برای سوالات احتمالی جلسه مصاحبه آماده کنید ، این روی کاهش استرس‌تان نقش موثری دارد. چون بخش زیادی از ترس و نگرانی از چیزهای ناشناخته و عدم آگاهی ما است
6) مصاحبه‌کننده هم با تمامی محدودیت‌ها و کمبودهایش یک انسان است. پس لزومی ندارد از عکس‌العمل ها یا صحبت هایش برآشفته و مضطرب شوید
بخاطر داشته باشید ، حتی اگر یک درصد هم در مصاحبه شغلی رد شدید این چالش بهترین فرصت برای یادگیری بیشتر و ارزیابی مهارت‌هایتان و بهبود آن‌ها است
 

دقت در ارتباط غیر کلامی

 

شاید تصور کنید آنچه در مصاحبه می‌گویید تنها چیزی است که در استخدام شما تاثیر دارد، اما همیشه اینطور نیست. بیشتر مواقع رفتار شما پیش از شروع مصاحبه زیر نظر گرفته می‌شود. در حقیقت، رفتار و ارتباط غیرکلامی‌تان می‌تواند بیانگر بسیاری از ویژگی‌های شما باشد. در طول مصاحبه نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
1) هوشیار باشید : ارتباط غیرکلامی، به اندازه هزاران کلمه موثر است.
2) اعتماد به نفس خود را حفظ کنید : لبخند بزنید، ارتباط چشمی برقرار کنید و محکم دست بدهید.
3) دقیق باشید : درحالیکه به سوالات مصاحبه‌کننده پاسخ می‌دهید به چشمان او نگاه کنید، اما هیچ‌وقت خیره نشوید.
4) واکنش هایتان را مدیریت کنید : حالت صورت‌تان، نشان‌دهندۀ احساسات شماست. سعی کنید واکنش‌های خود را کنترل کنید و تصویری مثبت از خودتان نمایش دهید .